Toprak, asma, insan... En iyi şarabı yapabilme yolunda yorulmak bilmez bir adanmışlık ve birliktelik

Mitolojik kaynaklarda 'şarabın doğduğu yer' olarak gösterilen  Gelibolu Tarihi Yarımadası, genç bir şarap markasına ev sahipliği yapıyor.  İsmini yarımadanın Kuzey Ege sahilindeki Suvla Koyu’ndan alan SUVLA, şarabın doğduğu toprakların ruhunu yeniden canlandırarak, yüksek nitelikli şarap yapma idealini gerçekleştiriyor. Suvla şarapları, ait olduğu muhteşem coğrafyayı ve tarihle dolu bir geçmişi geleceğe taşımayı hayal ediyor.

Suvla kurucusu Selim Zafer Ellialtı'nın 2013 yılındaki TED-x konferansındaki "Evladım Sen Ne İş Yapıyorsun" başlıklı "Suvla Hikaye"sini aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

TED-X/ Suvla'nın hikayesi, Selim Zafer Ellialtı

Suvla, ılık bir havada öğle vaktinde, yazın kumsalda bir gün batımında, keyifle hazırlanan akşam sofralarında, karlı bir havada şömine karşısında, bahçede mangal başında, ciddi iş toplantılarında, kimi zaman da koyu arkadaş sohbetlerinde yaratılan özel tatların tümüne uyumla eşlik eden, tamamlayan, hep tercih edilen zamansız, derinlikli, zengin karakterli, dengeli ve zarif şaraplar yapmanın peşinde.

Suvla Şarapları, Kabatepe bölgesinde deniz manzaralı çam ormanları ile çevrelenmiş, yoğun iyot ve reçine kokuları içindeki organik sertifikalı aile bağları Bozokbağ'da yetişen üzümlerden, yarımadanın diğer geleneksel bağlarından ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde teruarına uyum sağlamış kontrollü bağların üzümlerden üretiliyor.c

Eceabat'ta konumlandırılan Suvla şaraphanesi, bünyesinde ayrıca geleneksel taş değirmeden Naturel Sızma Zeytinyağı ve Kilye Doğal Ürünler üretim merkezini de bulunduruyor. Şaraphane, yerçekimi sistemi ve özel soğuk hava odalarının da bulunduğu, gelişmiş teknoloji ve doğal yöntemlerin kullanıldığı çağdaş bir üretim merkezi. 

2021 yılı itibarıyle şaraphanedeki en göze çarpan yenilik, belirli kapasite arttırımının dışında tamamen 'yenilenebilir solar enerji'ye yapılan yatırım denilebilir. Kurucu Selim Zafer Ellialtı'nın projenin tamamlanması ile ilgili aktardığı bilgiler şu şekildedir: "Değişen iklim koşulları ve global ısınmanın odağında ekipçe kurduğumuz hayali gerçekleştirebilmenin heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Artan üretim ve tüketim çılgınlığı yüzünden doğal kaynaklarımızın hızla tükendiği ve tükenen kaynakların telafisinin zorlaştığı dünyamızda 'Çevresel Sürdürülebilirlik' alanında gurur duyduğumuz bir 'Yenilenebilir Enerji' projesine imza attık. Şaraphanemizin - üretim kompleksimizin tüm enerjisini güneşten almaya başladık.  Sırtımızı güneşe yasladık. Projemizde, 3000m2 civarı kullanılabilir çatı alanımızda yaklaşık 1100 adet DC 450 Wp’lık güneş paneli kullanıldı. Toplam maximum gücümüz AC 378 kW. Oldu. Toplam elektrik enerjisi sarfiyatımızın yaklaşık %71'ini güneş panellerinden karşılayacağız. Günlük üretimler esnasında anlık ihtiyacımızın fazlasını da geri devlete satabileceğiz. Bu sayede yıllık 2174 ağaç kurtarmış, yine yılda 333. 490 ton karbon salımı (Karbon emisyonu) engellemiş olacağız."

Suvla şarap yapım ekibi, Fransız önologların da danışmanlığı ile farklı yapım teknikleri ve çeşitliliği esas alarak çeşitli seriler altında beyaz, pembe ve kırmızı şarap lar üretiyor. Suvla şarapları, Behramlı, Bigalı, Kocadere özel etiketleri ve Kilitbahir, Kumkale, Kabatepe, Suvla, Kirte, Sur, Sır, Suvla Reserve, Suvla Grand Reserve, Doğal Köpüren, Geç Hasat Doğal Tatlı Şarap serileri ile şarapseverlerin beğenisine sunuluyor.

Suvla Şarapları lansmanından günümüze, katıldığı ulusal ve uluslararası pek çok yarışmada çoğu altın ve birincilikten oluşan 650'yi aşan ödüle layık görüldü. Son olarak 2023'te aldığı diğer altın ve gümüş ödüllerin yanında; The Balkan’s International Wine Competition’da 2020-2021-2022 yıllarında, 3 yıl üst üste “Balkanların En İyi Şaraphanesi” ünvanı, Mundus Vini'den "Best of Show Turkey" ve Büyük Altın ödülü ile balkanların önemli yarışmalarından olan Vinaria 2023'ten kazandığı Büyük Altın ödülü sayılabilir.

(*) ORSER, Organik Tarım Uygulamaları alanında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yetkilendirilen bir kontrol ve sertifikasyon kuruluşudur. https://orser.com.tr

(Müteşebbis Kodu: TR-OT-011/İ-17-002)


SUVLA'da Kariyer Olanakları

Yatırımcı İlişkileri

 

SUVLA BISTRO WINEBAR

Trakya bağ rotasının Gelibolu yarımadasındaki son durağı Eceabat’ta yer alan şaraphanelerinin lokantasında 2012’den bu yana ziyaretçilerine tadım setleri, yerel yemekler ve şarap eşleşmeleri sunan Suvla, bağdaki doğallığı, yörenin atmosferini ve şaraba dair pek çok lezzetin şehirde de deneyimlenmesi hayaliyle Kanyon'un teras katında İstanbullu şarapseverlerlerle buluşabileceği bir mekan açtı (2016).

Suvla Kanyon, şehrin merkezinde tasarlanan doğal atmosfer ve yerel malzemelerin önde tutulduğu tabaklarda yakalanan lezzetler ile en çok tercih edilen buluşma noktaları arasında yer alıyor. Geleneksel, sade ve çağdaş lezzetler ile dünya mutfağından örnekleri harmanlanan mönüsünde şarap deneyimini en üst noktaya taşımayı hedefliyor.

www.suvlabistrowinebar.com

https://www.instagram.com/suvlabistrowinebar/




 

Suvla'da kariyer olanakları