Suvla Şaraphanesi, 2009 yılında, Çanakkale/Eceabat'ta eski bir tekstil fabrikasının yeniden tasarımı ve dönüştürülmesiyle üretime geçer. 10 dönüm arazi içinde 5.200 m2 kapalı alanda üretim yapan çağdaş bir şaraphane, geleneksel taş değirmenli yağhane ve doğal ürünler işleme merkezi olarak faaliyet gösterir. Teruar ve teknolojinin izin verdiği derecede, mümkün olan en iyi şarabı üretebilme idealinde, bir şaraphanenin başarısında en fazla role sahip olan bağlardaki kaliteye odaklı yaklaşım, üretimde de titizlikle sürdürülür.

Şato kalitesinde şarap üretebilmek için gerekli altyapıya sahip şaraphanenin kurulumunda son teknoloji ürünü şarap yapım ekipmanları ile Türkiye ve dünya çapında danışmanların çözümleri kullanılmıştır. Oluşturulan altyapıda; üzümlerin stabilize olabilmelerini sağlayan soğuk hava depoları, yerçekimi sistemi ile üzüm işleme, resepsiyon sistemi pres ve pompalar bulunmaktadır. Isı kontrollü çelik fermantasyon ve saklama tankları uzmanlar tarafından projelendirilerek özel olarak üretilmiştir. Yıllandırma için özel meşe fıçılar ısı ve nem dengesi ayarlanmış özel mahzene yerleştirilmiş, şişeleme sistemi kurulmuştur. Şaraphane 850 bin şişe kapasitesindedir.

Şarap yapımında sonuca büyük etkisi olan pek çok kriterin yanında, Suvla şarap yapım ekibi için, üzümün kalitesi ve işlenen üzümlerin tek bağdan hasat edilmiş olmaları sıralamada önceliklidir. Şarap yapım ekibi ve enologları yıl boyunca bağlar ile en fazla seviyede ilgilenmekte ve üzüm gelişimini takip etmektedir. Suvla ayrıca bölgedeki tüm bağcıları desteklemeye yönelik çalışmalarla bağlarına özel üzüm işleme ve şarap yapım anlaşmaları yürütmektedir.

Önolog Dimitar Dimov liderliğindeki Suvla şarap yapım ekibi, önologlar Jacques Antoine Toublanc ve Francis Poirel danışmanlığında, farklı yapım teknikleri ve çeşitliliği esas alarak 2010 bağbozumunda 260 ton, 2011'de 350 ton, 2012'de 450 ton, 2013 yılında 360 ton, 2014'de 350 ton, 2015 'te 631 ton, 2016'da 714 ton kapasitesinde üzüm işlemişlerdir. Farklı yapım teknikleri ve zengin çeşitliliğe önem vererek hazırladıkları kırmızı, beyaz ve roze şaraplar; Kabatepe, Suvla, Kirte, Sur, Sır, Suvla Reserve ve Suvla Grand Reserve serileri altında şarapseverlerin beğenilerine sunuluyor.

 

 

.