Gelibolu yarımadası / Çanakkale
Suvla ŞARAPLARI
SUVLA ŞARAPLARI
Kuzey Ege ve Marmara Denizleri arasında kalan bu bölge, denize yakınlığı, iyotlu ve reçineli havası, aldığı Karayel rüzgarları ve killi toprak yapısı ile güçlü teruar özellikleri taşıyor. 2003 yılında kurulan organik bağların bulunduğu bölgenin teruar özelliği ve tarihi dokusu, bu bölgeyi bağcılık için tercih edilen önemli şarap yapım merkezlerinden biri konumuna getiriyor. Truva hikayesinin geçtiği topraklar sadece bağcılık yönüyle değil, el sanatları, zengin tarihi ve farklı gastronomik ürünleriyle de öne çıkıyor.
Farklı yapım teknikleri ve çeşitlilik ön planda tutularak üretilen beyaz, pembe ve kırmızı şaraplar Behramlı; Bigalı, Kocadere, Kumkale, Kilitbahir, Kabatepe, Suvla, Suvla Organik, Kirte, Sur, Sır ve sınırlı üretim bandında; Doğal Köpüklü Şaraplar, Doğal Yarı Köpüren Pet-Nat Şarap, Doğal Tatlı Şaraplar, Suvla Reserve ve Suvla Grand Reserve serileri altında sunulmaktadır.