Türkiye'deki yasalar gereği üretitiğimiz şarapların Internetten satışı ve web sitemizde fotograflı görsellerinin paylaşılması yasaktır. Bu yüzden fiyat listemizi ve ilgili görselleri bu sayfalarda gösteremiyoruz.

 

Güçlü teruar, emek, tutku...

Suvla, şarap yapımında her detayı kusursuz hale getirebilecek etkiye sahip teruar, çağdaş altyapı ve insan desteğinden aldığı güç ve enerji ile ürettiği artisan şarapları şarapseverlerin beğenisine sunuyor.

Suvla şarapları; Behramlı, Bigalı, Kocadere özel etiketleri, Kilitbahir, Kabatepe, Kumkale, Suvla, Kirte, Sur, Sır, Suvla Reserve, Suvla Grand Reserve, Doğal Köpüren, Geç Hasat Doğal Tatlı Şarap serileri altında 60 etiket ile pek çok otel, restoran, şarap butiği, marketler ve zincir marketlerde listeleniyor. 2022’de bir ilk olarak, çok ince bir kabuğa sahip ve tanen oranı düşük Gamay üzümünden yapılan ve dünyada da her Kasım’ın üçüncü haftası üretilen Beaujolais- Taze Şarap “Suvla Gamay- Carbonic Maserasyon” raflara yerleşti. Ekip yine bir ilki daha gerçekleştirerek, dünyada yıldızı çok parlayan ve talep edilen Petilliant Naturel doğal yarı köpüren şarap Suvla Pet-Nat Kınalı Yapıncak’ı da şarap severlerle buluşturdu.

2012 yılındaki lansmanından günümüze, katıldığı ulusal ve uluslararası pek çok yarışmada çoğu altın ve birincilikten oluşan 650'yi aşan ödüle layık görüldü. Son olarak 2023'te aldığı diğer altın ve gümüş ödüllerin yanında; The Balkan’s International Wine Competition’da 2020-2021-2022 yıllarında, 3 yıl üst üste “Balkanların En İyi Şaraphanesi” ünvanı, Mundus Vini'den "Best of Show Turkey" ve Büyük Altın ödülü ile balkanların önemli yarışmalarından olan Vinaria 2023'ten kazandığı Büyük Altın ödülü sayılabilir.

 

SUVLA ÖDÜL LİSTESİ >>>

Suvla, genç bir marka olarak kısa zamana sığdırdırdığı bu önemli dereceler ve ödüller ile şato stilinde, kaliteli şarap yapabilme yolunda ilerliyor.

Suvla şarapları, Kabatepe'de deniz seviyesinde konumlanmış, çam ormanları arasındaki organik sertifikalı aile bağları Bozokbağ'da yetişen üzümlerden yapılıyor. Bazı yerel varyeteler için, aynı teruar özeliklerine sahip Gelibolu'daki geleneksel bağların varyeteleri de işleniyor.Kırmızı varyeteler; Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Cabernet Franc, Grenache Noir, Petit Verdot,  beyazlar; Chardonnay, Sauvignon Blanc, Roussanne ve Marsanne üzümlerinden üretiliyor. Tarihi Yarımada'nın asırlık şaraplık üzümleri Kınalı Yapıncak ve Karasakız da Suvla için önemli yerli varyetelerden. Türkiye'nin diğer bölgelerinden de teruaruna iyi uyum sağlamış ve kontollü bağların üzümleri de şaraphanede işleniyor.

Suvla şarap yapım ekibi, Bozokbağ'ın her parselini ayrı olarak değerlendirerek mikro bağcılık prensibi ile hasat edilmesine özen gösterir. Her parselin mahsulünün ön, ilk ve ikinci şıraları ayrı tanklarda ayrı parti numaraları ile işlenir. Şaraba dönüşme işlemleri tamamlandıktan sonra enolog ve danışmanlar tarafından belirli bir sistem çerçevesinde pek çok kez tadılır, puanlandırılır, gruplandırılır. Daha genç tüketilmesi önerilenlerden oluşturulan sepaj ve kupajlar şişelenir, potansiyeli yüksek ve gelişme vaad edenler değişik özelliklerdeki meşe fıçılarda olgunlaştırılır. Düzenli tadımlar ile fıçılardaki gelişmeleri izlenir. Gruplandırılarak Suvla Grand Reserve, Suvla Grand Reserve, Suvla Sur, Suvla Sır ve Suvla ve diğer özel blend serilerinde kullanılmak üzere şişelenir.

Üretim tekniği vegan olarak olan şarapların listesi için tıklayınız. SUVLA VEGAN ŞARAP LİSTESİ

Farklı yapım teknikleri ve zengin bir çeşitlilikle üretilen kırmızı, beyaz ve pembe şaraplar farklı seriler ile aşağıdaki şekilde sunuluyor.

 

BİGALI/BEHRAMLI/KOCADERE
Özel etiketli, genç, canlı, meyve aromaları önde fıçı görmemiş, blend, 1-2 yıl içinde tüketilmesi önerilen şaraplar

KİLİTBAHİR
Genç, canlı, seçkin ve uyumlu. Meyve aromaları önde fıçı görmemiş, 3'lü blend, 1-2 yıl içinde tüketilmesi önerilen şaraplar

KABATEPE
Canlı ve dolgun. Meyve aromaları önde fıçı görmemiş, blend, 1-2 yıl içinde tüketilmesi önerilen şaraplar

KUMKALE
Genç, canlı, meyve aromaları önde fıçı görmemiş, doğa ve dengeyi simgeleyien 2'li blend, 1-2 yıl içinde tüketilmesi önerilen şaraplar

SUVLA
Genç, diri, meyve aromaları önde, kısmi fıçı görmüş, monosepaj veya sepaj, 1-3 yıl içinde tüketilmesi önerilen şaraplar

SUVLA | KİRTE
Çarpıcı ve belirgin stiliyle , meyve aromaları önde, kısmi fıçı görmüş güçlü karektere sahip blend seri. 1-3 yıl içinde tüketilmesi önerilen şaraplar

SUVLA | SUR
Tek parsel blend serisi, denge ve gücün ön planda olduğu bir birleşim. Meşe fıçılarda 9-12 ay, şişelendikten sonra 6-9 ay süresince dinlen-dirilen, 1-5 yıl içinde tüketilmesi önerilen şaraplar

SUVLA | SIR
Tek parsel blend serisi. Zarafet ve dengenin ön planda olduğu bir birleşim. Meşe fıçılarda 9 - 12 ay şişelendikten sonra 6-9 ay süresince dinlendirilen, 1-5 yıl kavda yıllandırılmaya uygun

SUVLA | Reserve
Seçilmiş parsellerden toplanan, meşe fıçılarda 3 - 12 ay, şişelendikten sonra 3-6 ay süresince dinlendirilen, 1-5 yıl kavda yıllandırılmaya uygun

SUVLA | Grand Reserve
Tek parsel, meşe fıçılarda 6-18 ay arasında olgunlaşan, 6-24 ay şişede dinlendirilen, şişelemeden sonra 1-10 yıl yıl kavda yıllandırılmaya uygun. Uzun ve derinlikli deneyim vaad eden.

SUVLA | Doğal Köpüren Şarap
Doğal köpüren beyaz şarap, "Suvla İyi ki", Tarihi Gelibolu Yarımadası geleneksel bağlarında yetiştirilen Karasakız varyetesinin 2014 hasatından üretilir. Klasik yöntem ile işlenen bu köpüren beyaz şarap, şişede 18 ay tortu üzerinde yıllandırılır. Meyvemsi ve baharatsı aromalar eşliğinde mineralsi ve dengeli bir bitişe sahiptir.

Doğal köpüren beyaz şarap "Suvla Kınalı Yapıncak", Tarihi Gelibolu Yarımadasının geleneksel bağlarında yetiştirilen Kınalı Yapıncak varyetesinin 2012 hasatından oluşur. Klasik yöntem ile işlenen bu köpüren beyaz şarap, şişede 36 ay tortu üzerinde yıllandırılır. Meyvemsi ve çiçeksi notalar eşliğinde uzun, dengeli bir bitiş sergiler.

SUVLA | Doğal Tatlı Şarap-Geç Hasat
Suvla tatlı şaraplar, üzümlerin geç hasat edilmesi ve ileri derecedeki olgun salkımların seçilerek işlenmesi ile doğal tatlı şarap olarak hazırlanır. Fermantasyon sırasında şekerin bir kısmı alkole dönüşürken, gerisi olduğu gibi kalır. Şeker veya alkol ilavesi yoktur. Meyvemsi karakterin korunması için, tatlı şaraplar kısmi olarak 6 ay kadar yeni meşe fıçıda bekletilir.