Suvla, şarap yapımında her detayı kusursuz hale getirebilecek etkiye sahip teruar, çağdaş altyapı ve insan desteğinden aldığı güç ve enerji ile ürettiği artisan şarapları şarapseverlerin beğenisine sunuyor.

Suvla şarapları; Kabatepe, Suvla, Kirte, Suvla SUR, Suvla SIR, Suvla Reserve ve Suvla Grand Reserve serileri altında 35'e yakın etiketi ile pek çok otel, restoran, şarap butiği, marketler ve zincir marketlerde listeleniyor.

Syra
Suvla Grand Reserve Cabernet Sauvignon 2011
Suvla Grand Reserve Syrah2011
Suvla Grand Reserve Karasakız 2013
Suvla Grand Reserve Roussanne Marsanne 2014
Suvla Grand Reserve Roussanne Marsanne 2013
Suvla Grand Reserve Roussanne Marsanne 2012
Suvla Grand Reserve Roussanne Marsanne 2011
Suvla Reserve Merlot 2011
Suvla Reserve Cabernet Sauvignon 2012
Suvla Reserve Cabernet Sauvignon 2011
Suvla Reserve Petit Verdot - Karasakız 2012
Suvla Reserve Petit Verdot - Karasakız 2011
Suvla Reserve Karasakız 2013
Suvla Reserve Roussanne Marsanne 2014
Suvla SIR (Syrah-Karasakız) 2012
Suvla SIR (Syrah-Merlot-Grenache-Karasakız) 2011
Suvla Reserve Syrah 2011
Suvla SUR 2012
Suvla SUR 2011
Suvla SUR (Merlot-Cabernet Sauvignon-Cabernet Franc-Petit Verdot) 2010
Suvla SUR Rose 2013
Suvla Kirte (Cab.Sauv. - Merlot - Cabernet Franc) 2012
Suvla Cabernet Sauvignon Merlot Barrel Aged 2013
Suvla Cabernet Sauvignon 2013
Suvla Merlot 2014
Suvla Syrah 2014
Suvla Grenache Noir 2014
Suvla Rose (Cabernet Sauvignon - Cabernet Franc ) 2013
Suvla Blush Cabernet Sauvignon  2014
Suvla Chardonnay 2014
Suvla Sauvignon Blanc 2014
Suvla Karasakız 2013
Suvla Karasakız Blush 2014
Suvla Kınalı Yapıncak BF 2014
Suvla KABATEPE Kırmızı 2013
Suvla KABATEPE Blush 2014
Suvla KABATEPE Beyaz 2014
Suvla Biaglı Kırmızı 2013
Suvla Bigalı Beyaz 2014
Suvla Behramlı Kırmızı 2013
Suvla Behramlı Beyaz 2014

Suvla 2012 yılı Nisan ayındaki lansmanından günümüze kadar katıldığı uluslararası ve Türkiye'deki yarışmalardan çoğu altın ve büyük ödül olarak 60'a yakın ödüle layık görüldü.

SUVLA ÖDÜL LİSTESİ >>>

Suvla, genç bir marka olarak kısa zamana sığdırdırdığı bu önemli dereceler ve ödüller ile şato stilinde kaliteli şarap yapabilme yolunda ilerliyor.

Suvla şarapları, Kabatepe'de deniz seviyesinde konumlanmış, çam ormanları arasındaki organik sertifikalı aile bağları Bozokbağ'da yetişen üzümlerden yapılıyor. Bazı yerel varyeteler için, aynı teruar özeliklerine sahip Gelibolu'daki geleneksel bağların varyeteleri de işleniyor.Kırmızı varyeteler; Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Cabernet Franc, Grenache Noir, Petit Verdot,  beyazlar; Chardonnay, Sauvignon Blanc, Roussanne ve Marsanne üzümlerinden üretiliyor. Tarihi Yarımada'nın asırlık şaraplık üzümleri Kınalı Yapıncak ve Karasakız da Suvla için önemli yerli varyetelerden.

Suvla şarap yapım ekibi, Bozokbağ'ın her parselini ayrı olarak değerlendirerek mikro bağcılık prensibi ile hasat edilmesine özen gösterir. Her parselin mahsulünün ön, ilk ve ikinci şıraları ayrı tanklarda ayrı parti numaraları ile işlenir. Şaraba dönüşme işlemleri tamamlandıktan sonra enolog ve danışmanlar tarafından belirli bir sistem çerçevesinde pek çok kez tadılır, puanlandırılır, gruplandırılır. Daha genç tüketilmesi önerilenlerden oluşturulan sepaj ve kupajlar şişelenir, potansiyeli yüksek ve gelişme vaad edenler değişik özelliklerdeki meşe fıçılarda olgunlaştırılır. Düzenli tadımlar ile fıçılardaki gelişmeleri izlenir. Gruplandırılarak Suvla Grand Reserve, Suvla Grand Reserve, Suvla Sur, Suvla Sır ve Suvla serileri için kullanılmak üzere şişelenir.

Farklı yapım teknikleri ve zengin bir çeşitlilikle üretilen kırmızı, beyaz ve pembe şaraplar; 7 değişik seri ile sunuluyor.

KABATEPE
Genç, diri, meyve aromaları önde fıçı görmemiş, 1-2 yıl içinde tüketilmesi önerilen şaraplar

SUVLA
Genç, diri, meyve aromaları önde, kısmi fıçı görmüş, 1-3 yıl içinde tüketilmesi önerilen şaraplar

KİRTE
Genç, diri, meyve aromaları önde, kısmi fıçı görmüş güçlü karektere sahip blend seri. 1-3 yıl içinde tüketilmesi önerilen şaraplar

SUVLA | SUR
Tek parsel blend serisi, denge ve gücün ön planda olduğu bir birleşim. Meşe fıçılarda 9-12 ay, şişelendikten sonra 6-9 ay süresince dinlen-dirilen, 1-5 yıl içinde tüketilmesi önerilen şaraplar

SUVLA | SIR
Tek parsel blend serisi. Zarafet ve dengenin ön planda olduğu bir birleşim. Meşe fıçılarda 9 - 12 ay şişelendikten sonra 6-9 ay süresince dinlendirilen, 1-5 yıl kavda yıllandırılmaya uygun

SUVLA | Reserve
Meşe fıçılarda 3 - 12 ay, şişelendikten sonra 3-6 ay süresince dinlen-dirilen, 1-5 yıl kavda yıllandırılmaya uygun

SUVLA | Grand Reserve
Tek parsel, meşe fıçılarda 6-18 ay arasında olgunlaşan, 6-24 ay şişede dinlendirilen, şişelemeden sonra 1-10 yıl yıl kavda yıllandırılmaya uygun

 

 

 

Güçlü teruar, insan ve tutku...